Laadukkaat ja helposti tavoitettavat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut ovat jokaisen Puolangan asukkaan oikeus.

Olet täällä

Vuodeosasto

Terveyskeskuksen vuodeosastolla hoidetaan äkillisesti sairastuneita potilaita sekä kuntoutusta tarvitsevia potilaita, joiden sairaus ei vaadi erikoissairaanhoitoa. Tämän lisäksi hoidamme saattohoitopotilaita. Toiminnan lähtökohtana on, että osastolla hoidetaan ainoastaan lääketieteellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Osaston työskentelyssä painotamme potilaiden toimintakyvyn ylläpitämistä, vahvistamista ja palauttamista. 

Tehtävämme on hoitaa asiantuntevasti erilaisia ja hoidollisesti haastavia potilasryhmiä sekä kuntouttaa ja kotiuttaa potilaat. Jos tämä ei ole mahdollista, etsitään potilaille vaihtoehtoinen sijoituspaikka.

Vuodeosastolla on 15 potilaspaikkaa ja osastolla työskentelee osastonlääkäri, sairaanhoitajia, lähihoitajia, fysioterapeutti/kuntohoitaja sekä siistijöitä.

Lääkärinkierrot toteutetaan arkipäivisin aamupäivällä. Viikonloppuisin akuutit asiat konsultoidaan Kainuun keskussairaalan päivystävältä lääkäriltä.

 

Potilaan vointia voi tiedustella häneltä itseltään tai lääkärinkierron jälkeen hoitajilta. Toivomme, että potilaan omaiset sopivat keskenään, kuka tiedustelee potilaan vointia hoitajilta ja välittää tiedon muille omaisille. Potilaan vointia voi tiedustella hoitajilta puhelimitse klo 12 jälkeen numerosta 050 4618864 ja  potilaspaikkatiedustelut, lääkärinkierto tiedustelut klo 12-14 ja 16-18 välillä tiedustella numerosta 040 8306597.

 

Akuutti- ja kuntoutusosasto ei vastaa hoitojakson aikana potilaan henkilökohtaisista tavaroista. Toivomme ettei osastolle oteta mukaan rahaa eikä arvoesineitä. Osastolle saapuessa tulee olla mukana omat astmasuihkeet, silmätipat, sisäkengät tai tossut sekä hygieniavälineet. Osastolla ei pestä potilaiden omia vaatteita.

Tärkeät puhelinnumerot

Vuodeosaston hoitajat

040 830 6597
sairaanhoitaja /potilaspaikkatiedustelut, lääkärinkierto tiedustelut klo 12-14 ja 16-18 välillä
050 461 8864
lähihoitaja / muut potilasasiat klo 12 alkaen

Palveluvastaava

050 530 2603
Annika Väisänen